Mazăre, cercetat pentru luare de mită

Potrivit procurorilor Anticorupție, Radu Mazăre ar fi primit suma de 175.000 de euro de la patronul unei firme, pentru a interveni în licitația organizată pentru construirea ansamblului de locuințe Henri Coandă, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

„Banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore, conturi deschise la bănci din străinătate, în jurisdicţii cunoscute pentru condiţiile restrictive privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală”, arată DNA.

În schimbul acestor sume de bani, mai spun procurorii, Mazăre ar fi efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuţiilor sale de serviciu, precum iniţierea unor hotărâri de consiliu local, prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziţie sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de Avraham Morgenstern.
Radu Mazăre şi-a petrecut noaptea de marţi în arestul Poliţiei Capitalei, iar miercuri a fost dus, încătuşat, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Surse judiciare susţin că în acest dosar ar fi cercetat şi fratele primarului, senatorul Alexandru Mazăre.

Redactor: Raluca Damian