Maxi taxiurile sunt un pericol public

Înghesuială, temperaturi extrem de ridicate și nervi întinși la maximum. De asta au parte, în mod frecvent, cei  care călătoresc cu microbuzele. Întrebați care le sunt nemulțumirile, pasagerii se feresc să spună ce au pe suflet.

De la începutul acestei săptămâni Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa şi inspectori de la Registrul Auto Român şi de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Traficul Rutier au tras pe dreapta 520 de autovehicule. Actiunea a facut parte din cadrul unei campanii la nicel naţional. Conform datelor centralizate de Inspectoratul General al Politiei Romane:

“Au fost verificate 11.375 de autovehicule destinate transportului de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, poliţiştii aplicând 2.802 sancţiuni contravenţionale. Astfel, 581 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 836 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 112 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 129 pentru defecţiuni tehnice, 429 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 40 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 112 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, restul fiind pentru alte abateri de la normele rutiere.”

În total, au fost aplicate aproape 400 de sancţiuni contravenţionale la nivelul judetului Constanţa, ceea ce înseamnă că peste trei sperturi din mașinile verificate prezintă nereguli. Acţiunea TRUCK&BUS a vizat prevenirea accidentelor rutiere produse de soferii destinate transportului public de marfă şi a celui  de persoane.

Reporter: Raluca Damian ; Imagine: Alex Brinzaru