Maternitatea Giulești își reia activitatea

Date mai mult decât îngrijorătoare au fost făcute publice, astăzi, de către Ministerul Sănătății, în cazul infestării cu stafilococ auriu a bebelușilor născuți la Maternitatea Giulești. În urma controlului desfăşurat de către Direcţia de Sănătate Publică s-a constat faptul că și 27 de angajaţi ai acestei unități spitalicești sunt purtători ai stafilococului auriu. Cu toate că în maternitate s-au născut mai mulţi bebeluşi care ulterior au fost depistaţi cu această bacterie, autoritățile anunță reluarea integrală a activitatății medicale, chiar de astăzi. Decizia vine după finalizarea lucrărilor de igienizare, curăţenie şi dezinfecţie terminală în spaţiile unităţii sanitare şi după ce probele prelevate au ieşit conforme.

Conform purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, din cele 330 de persoane testate la Maternitatea Giuleşti, 27 au fost depistate ca fiind purtătoare sănătoase ale stafilococului auriu și asta pentru că au urmat tratament specific infecţiei. Ministerul Sănătăţii anunţă că de joi, Maternitatea Giuleşti îşi va relua integral activitatea.

“De asemenea, rezultatele probelor de laborator privind autocontrolul coroborate cu probele de sanitaţie prelevate de reprezentanţii DSPMB sunt în prezent conforme. Reluarea activităţii unităţii sanitare implică respectarea cu stricteţe a normelor legale privind supravegherea, prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale în unităţile sanitare”,  se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii.

Asta după ce Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” să sisteze internările odată cu 30 noiembrie, după scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu. Reamintim că, numărul total de copii confirmaţi cu această bacterie este de 45. În urma verificărilor, conducerea Maternitatății Giuleşti a primit amenzi în valoare totală de 10.000 de lei.