Măsuri pentru prevenirea accidentelor rutiere

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța anunță demararea unei acțiuni sub numele de ,,Prioritate pentru autobuze”, aceasta având scopul de a preveni accidentele rutiere dar și de a descongestiona traficului.

Din pricina accidentelor rutiere, care în județul nostru au loc într-un număr alarmant de mare, a traficului îngreunat, consecință a acestor evenimente, RATC a hotărât luarea de măsuri!

Principala măsură constă în lipirea în colțul din stânga jos al capotei din spate a autobuzelor RATC al unor însemne care au rolul de a le aminti șoferilor să acorde prioritate autobuzului, atât la ieșirea din stațiile uzuale cât și la ieșirea din stațiile prevăzute cu alveole.

Respectarea acestor reguli de bun simț ar ajuta foarte mult la descongestionarea traficului rutier, mai ales la orele de vârf, când cei mai mulți constănțeni depind de mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la școală sau serviciu.

O altă măsură sub forma unei rugăminți este adresată tot posesorilor de autoturisme și se referă la evitarea parcării în imediata apropiere a stațiilor de autobuz și mai ales staționarea în zonele marcate pentru oprirea mijloacelor de transport în comun.

Redactor: Sondra Sandu