Măsuri drastice la Hârșova

În contextul în care numeroase persoane au venit în localitate din țări cu un grad ridicat de contaminare, precum Italia sau Spania, fără a declara acest lucru autorităților, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Hârșova a dispus măsuri drastice.

De asemenea, se limitează accesul a maximum trei persoane în parcuri, terenuri de fotbal și locuri de joacă pentru copii, pe toată durata stării de urgență. Agenții economici și taximetriștii din localitate sunt obligați să ia măsuri de dezinfectare a spațiilor, respectiv a autoturismelor, și de evitare a aglomerării. Totodată, s-a instituit obligația izolării la domiciliu a tuturor persoanelor sosite din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri. Reprezentanții primăriei spun că vor contacta zilnic aceste persoane pentru a le monitoriza starea de sănătate până la finalizarea celor 14 zile.

Potrivit autorităților, nerespectarea măsurilor cu privire la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, potrivit articolului 352 din Noul Cod Penal. Reamintim că, de miercuri, Guvernul a luat mai multe măsuri de răspândire a virusului Covid-19. Printre acestea se numără și suspendarea activitaților de servire și consum a produselor alimentare și băuturi alcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice din interiorul sau exteriorul locației.

Redactor: Oana Jărloianu