Măsuri drastice, la Constanța

Covid-19 a pus pe jar și autoritățile constănțene! După decizia luată, luni, de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență de închidere a tuturor instituțiilor de învățământ, reprezentenții Consiliului Județean, Constanța, vin cu alte restricții.

În urma întâlnirii de lucru cu directorii direcțiilor instituției, precum și cu managerii instituțiilor subordonate, s-a luat decizia suspendarii spectacolelor și a tuturor activităților cu publicul, până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire.

Totodată, au fost impuse atât măsuri suplimentare de igienă în sediile Consiliului Județean, cât și instituirea permanenței 24 de ore din 24 la sediul CJC Constanța.

Reguli stricte se vor impune și în instituțiile care lucrează cu publicul. Astfel, va fi limitat accesul publicului în sediile respective, fiind permis doar pentru situații de urgență. Deplasările în teren ale echipelor DGASPC se vor efectua doar dacă sunt situații de urgență.

De asemenea, Presedintele CJ Constanța a lansat către populație un îndemn la calm și responsabilitate și să respecte reglementările legale și igienico-sanitare.

Horia Țuțuianu a cerut transportatorilor care efectuează curse județene să realizeze dezinfectarea mijloacelor de transport în comun  după fiecare cursă și asigurarea de soluții de dezinfectare în autobuze.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: George Dima