Măsuri de fluidizare a traficului vamal

Garda de Coastă se pregătește pentru un trafic sporit odată cu venirea sărbătorilor de iarnă. Ca în fiecare an, această perioadă readuce în ţară mulţi dintre românii aflaţi în străinătate. În aceste condiții, la nivelul Poliției de Frontieră a fost adoptat un șir de măsuri care are menirea fluidizării traficului transfrontalier.

Garda de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ.  În acest sens, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei iar în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora.

Pe raza județului Constanţa, la graniţa cu Bulgaria, sunt 5 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier.  În total sunt disponibile 9 benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv 10 benzi pe sensul de ieşire.

  • P.T.F. Vama Veche – Durankulak;

  • P.T.F. Ostrov – Silistra;

  • P.T.F. Negru Vodă – Kardam;

  • P.T.F. Lipnița – Kainardja și P.T.F. Dobromir – Krushari, pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00.

Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră care înregistrează valori de trafic scăzute.

Redactor: Cristina Niță