Maşini echipate pentru iarnă (VIDEO)

Iarna a venit, temperaturile sunt din ce în ce mai scăzute, iar prima ninsoare bate la uşă. Aşa că şoferii trebuie să-şi pregătească maşina de la A la Z, dacă vor să treacă cu bine peste iarna aceasta.

Şoferii ştiu că pe lângă anvelopele de iarnă, în maşina lor trebuie să se regăsească şi alte utilaje.

Poliţiştii de la Rutieră îi avertizează şi ei pe şoferi să respecte regulile de circulaţie şi limitele de viteză impuse de lege pentru vreme nefavorabilă.

Ceea ce ar mai trebui să ştie şoferii pentru a trece cu bine de iarna aceasta sunt următoarele lucruri : să nu folosească frâna de mână în parcare, să fie atenţi la încuietoarele îngheţate, să înlocuiască lamelele ştergătoarelor dacă sunt uzate şi să folosească un lichid special pentru curăţarea parbrizului, să verifice bateria de câte ori au ocazie, iar dacă bateria maşinii este mai veche de trei ani, trebuie testată la un service şi trebuie să aveţi grijă ce combustibil folosiţi. Mai exact, pentru motoarele pe benzină nu există un tip de carburant mai bun pentru perioada rece. Există totuşi un aditiv anti-inghet care poate fi turnat în rezervor, iar pentru motoarele Diesel, este recomandată motorina de iarnă.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Victor Nita