Maşini de lux clonate găsite într-un container din Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime din cadrul IGPR au reuşit să destructureze o reţea infracţională care se ocupa cu furtul autoturismelor de lux. Poliţiştii au găsit într-un container din Portul Constanţa Sud Agigea două maşini înmatriculate în Ucraina. Acestea sunt de fapt clone ale maşinilor cu aceleaşi date de identificare despre care poliţiştii spun că nu au părăsit niciodată teritoriul ucrainean.

Poliţiştii spun că maşinile au fost aduse pe roţi din Ucraina, în România prin punctul de trecere al Frontierei Oancea, din judeţul Galaţi.

Maşinile de lux au fost descoperite într-un container din Portul Constanţa Sud Agigea. Poliţiştii au mai stabilit că maşinile erau clonate, întrucât autoturismele cu aceleaşi date de indentificare nu au părăsit niciodată teritoriul ucrainean, iar în prezent circulă pe străzile din Kiev. Anchetatorii spun că membrii grupului au mai adus alte cinci astfel de maşini în decursul anilor 2010- 2011, respectiv două Lexus, două maşini BMW şi o Toyota, prin acelaşi procedeu. Cele două autoturisme au fost sigilate, iar poliţiştii încearcă acum să stabilească întreaga activitate infracţională a suspecţilor.

Reporter: Mirela Iancu ; Imagine: Cristi Caciauna