Mașini de epocă pe faleza Cazinoului din Constanța

Week-end cu parfum de epocă la Constanța. Peste 30 de bijuterii pe 4 roţi au putut fi admirate la editia de anul acesta a Retroparada, de data aceasta, versiunea de toamnă, anontimp în care mașinile de colecție completează cum nu se poate mai boem peisajul de la malul mării. Vedem chiar acum imagini de senzație.

Elegante sau chiar nervoase, dar  deloc deranjate să-și arate vârsta.  Peste 30 de “doamne cochete” au defilat astăzi la Constanța, apoi și-au găsit locul întocmai în Centrul vechi al orașului, acolo unde au întregit un tablou perfect.

Deși unii dintre localnicii din Constanța s-au familiarizat cu ele, nu se pot sătura măcar să le privească, dacă nu le pot avea.

Ca pentru fiecare apariție, proprietarii mașinilor le-au “gătit “ de paradă. Fiecare piesă are povestea sa impresionantă, cu atît mai mult cu cît unele dintre aceste nestemate au câștigat și premii la concursuri de mașini istorice de-a lungul vremii.

Cea mai bătrănă dintre mașinile participante dar și senzația paradei  datează din anul 1904 , însă neprețuitele autoturisme expuse spre deliciul publicului, pe faleza Cazinoului de la malul Mării Negre sunt multe, mai ales că Retroparada se desfășoară simultan în marile orașe ale țării.  Pentru colecționarii și pasionații unor astfel de evenimente organizatorii pregătesc  noi  surprize.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea