Mașini de epocă la Constanța

Apariții noi la Retro Parada de anul acesta! Expoziția organizată la malul mării a reunit o colecție inedită de automobile mai vechi de 30 de ani, atent conservate sau restaurate de pasionați din întreaga țară.  Totul, spre încîntarea celor aflați la plimbare pe faleza Cazinoului, care s-au oprit și au admirat frumoasele bijuterii pe patru roți. 

Faleza Casionului din Constanța s-a întors în timp. Mașinile de epocă și fetele frumoase au atras toate privirile constănțenilor, dar și ale turiștilor ieșiti la plimbare prin oraș. Unii dintre ei au devenit nostalgici, în timp ce alții  s-au văzut la volanul uneia dintre mașinile expuse.

Una dintre atracțiile expoziției este mașina de epocă deținută de Gabriel. Îmbrăcat așa cum se cuvine, acesta povestește cu mândie faptul că este singura mașină de acest gen din România. Tot cu această mașină a câștigat anul trecut competiția de regularitate și emancipare de la Londra unde a făcut 100 de kilometrii în șase ore.

Mașina clasică românească și-a câștigat și ea dreptul de a fi considerată mașină de epocă și asta pentru că a împlinit vârsta de 30 de ani.

Locația evenimentului nu a fost aleasă la întâmplare, organizatorii au dorit să tragă și un semnal de alarmă față de autorități.

O parte din cele 40 de mașini au plecat într-o caravană până la Balcic în Bulgaria, la castelul Reginei Maria pentru a marca 100 de ani de regalitate.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea