Mașină ticsită cu țigări de contrabandă

Polițiștii de frontieră au descoperit o mașină ticsită cu țigări de contrabandă, ascunse în spațiile special amenajate din  barele de protecție, portiere și scaune.

În această săptămână, în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra unui autoturism la Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate în barele de protecție față și spate, precum și în portiere, podul pedalier și în scaunele din față și spate, cantitatea de 1.480 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 2.220 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Totodată, autoturismul în valoare de aproximativ 9.200 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

Redactor: Isabela Boantă