Masca de protecție, un nou tip de deșeu

Pandemia de Covid19 a avut si un efect benefic asupra naturii. Activiștii de mediu care monitorizează plajele  de pe litoralul romanesc spun că au gasit mai puține gunoaie. A apărut insa, un nou tip de deșeu- masca de protecție.

Activiștii de mediu trag un semnal de alarmă privind apariția unui nou tip de poluare. Masca de protectie este din ce in ce mai des prezenta printre deseurile deja cunoscute.

Echipamentele de protecţie, atât de importante în această perioadă pentru salvarea de vieţi omenesti, ar putea ajunge, să fie in viitorul apropiat extrem de dăunătoare, pentru mediul înconjurător.

Voluntarii de mediu au stabilit că monitorizarea porțiunilor de plajă din octombrie arată o scădere a cantității de deșeuri fața de aceeași perioadă a anului trecut. Explicația  pentru aceasta situatie are legatură cu măsurile restrictive impuse ca urmare a pandemiei COVID-19.

În total, pe plaje au fost descoperite 21 de mii de tipuri de deșeu, cu 12 mii mai puține față de raportarea realizata in toamna anului trecut.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin