Masajul a fost printre primele si cele mai simple mijloace de alinare a durerii de orice cauza

Masajul este recunoscut ca o cale sigura si eficienta de relaxare musculara, de recuperare medicala post-operatorie si cel mai adesea cunoscut pentru combaterea problemelor de circulatie si eliminarea toxinelor din organism.

Masajului imbunatateste schimburile nutritive intre tesuturi, eliminand deseurile metabolice; imbunatateste aspectul pielii care devine mai ferma, avand totodata si efect de curatire a dermului, elimina stratul de celule moarte ale epidermei si ajuta la intensificarea proceselor de eliminare din organism a produselor de descompunere, prin glandele sebacee si sudoripare; dilata vasele sanguine din piele, intensificand circulatia locala iar nutritia pielii si a glandelor ei sporeste dilatarea vaselor si produce cresterea temperaturii pielii, fenomen ce duce la dilatarea porilor si intensificarea schimburilor cu exteriorul; mareste activitatea vitala a elementelor celulare, avand rolul de revigorare si imbunatatire a aspectului acesteia.

Desi in prezent persoanele care practica masaj au la baza doar un curs de cateva luni, acest lucru pare sa nu deranjeze doritorii de masaj. Insa la o analiza mai profunda, un specialist, un absolvent de facultate este un mai bun profesionist, care poate inspecta si descoperi si alte afectiuni sau blocaje decat cele pentru care i-a fost solicitat masajul.

Aici se afla diferenta intre masajul facut intr-un cabinet medical specializat  si saloanele de infrumusetare unde pregatirea practicienilor este superficiala .