Masă gratuită în… tramvai

Începând cu luna septembrie, tinerii vor putea servi, în mod gratuit, prânzul într-un tramvai situat în curtea capelei de la intrarea din stațiunea Mamaia. Tramvaiul, adus din Galați, va fi transformat în cantină și va fi locul care va reuni, zi de zi, 50 de tineri.

Concept inedit pentru Constanța. Un tramvai va fi transformat în cantină pentru tineri. Pentru moment, mijlocul de transport scos din uz a fost pus pe poziție, în curtea capelei de la intrarea in Stațiunea Mamaia.

Programul, ca și tramvaiul, va fi denumit sugestiv ,,Masa Bucuriei” . Mijlocul de transport a fost achiziționat de Asociația Suflete Deschise din Galați. Mijlocul de transport era pregătit pentru dezmembrare și ar fi urmat să fie vândut la fier vechi. În primă fază, s-a început reabilitarea la exterior, urmând ca în scurt timp și interiorul să fie îmbunătățit și adus la standarde pentru servirea mesei.

Există deja câțiva tineri care au promovat ideea la liceelee din oraș și care sunt dispuși să dea o mână de ajutor pentru renovarea tramvaiului.

Cei implicați în program speră ca prima masă să poată fi deja servită în luna septembrie, atunci când încep cursurile. Ei speră ca ineditul tramvai, situat în apropierea universității,  să atragă și studenți.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea