Marșul bicicliștilor în Constanța, pe 21 aprilie

Bicicliștii din Constanța anunță cel de-al șaselea marș de protest.Toți cei care se simt stingheri într-un oraș al mașinilor se vor întâlni pe 21 aprilie la Casa de Cultură, la ora 16.00, pentru a trage un semnal de alarmă privind lipsa de implicare a  autorităților.

Pasionații de ciclism din Constanța organizează un marș de protest, fiind nemulțumiți de lipsa de implicare a autorităților în ceea ce privește planificarea mobilităţii urbane durabile. Marșul Bicicliștilor se va desfășura pe data de 21 aprilie, iar startul va avea loc la ora 16.00, la Casa de Cultură. Traseul este unul accesibil: pasionații de ciclism vor porni de pe Bulevardul  Alexandru Lapușneanu, vor  traversa orașul  până în zona parcului Tăbăcăriei, unde vor întoarce la sensul giratoriu și se vor îndrepta spre zona Soveja.Aceștia vor încheia marșul la Casa de Cultură.

Printre motivele organizării protestului se numără neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră, încurajarea transportului motorizat și lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii. De asemenea, organizatorii evenimentului condamnă neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate biciliștilor.

Organizatorii evenimentului lansează o întrebare simplă însă esențială, autorităților constănțene: “Câte trasee cu piste pentru biciclete vor fi facute in urmatoarea perioada de catre Primaria Constanta?”

Dacă cererile bicicliștilor nu vor fi luate în considerare, aceștia se vor opri în fața primăriei în cadrul unui nou protest,care va avea loc pe 22 septembrie.

Redactor: Isabela Boantă