Marinarii de pe veliere, la paradă!

Orasul Constanta s-a transformat, vineri seara, pret de cateva ore, intr-un adevarat podium. Nu au defilat tinere domnisoare, ci echipajele participante la Regata Marilor Veliere. Marinarii au oferit audientei un adevarat spectacol pe tot parcurusul traseului,  iar in final au fost premiati de catre organziatori.

Imbracati ca de parada, marinarii de la bordul celor 13 veliere participante la regată au marsaluit pe strazile orasului pe muzica fanfarei Fortelor Navale Romane. Au salutat publicul constantean, care s-a oprit in loc si i-a admirat cum se cuvine.

Chiar si un cuplu de tineri casatoriti s-au oprit din sedinta foto pe care o faceau pe faleza Casino-ului si, nu doar i-au salutat pe marinara, dar s-au și fotografiat cu ei.

Bricul Mircea, dar si velierele rusesti Nadejda si Mir au fost vedetele regatei. Au obtinut nenumarate premii, insa la fel de aclamaat a fost si echipajul piratilor de pe velierul spaniol Atyla.

Toate echipajele participante au fost premiate. Nimeni nu a plecat acasa fara sa primeasca cel putin un trofeu.

Sâmbătă seară, are loc ceremonia de inchidere a competitiei, dar si un superb foc de artificii. Navele vor parasi portul Constanta intr-o paradă, de-a lungul coastei orasului de la malul marii.

Redactor: Paul Alexe