Marinari români, răpiți de pirați

Trei marinari români au fost răpiţi de o navă aflată sub pavilion maltez. Atacul a avut loc, seara trecută în vestul Africii, în apele teritoriale ale republicii Togo. Ministerul Afacerilor Externe a activat Celula de criză.

O navă la bordul căreia se aflau 21 de marinari români a fost atacată de piraţi în apropierea unui port din Togo.

La 20 de mile marine de portul respectiv, piraţii au atacat ambarcaţiunea, au urcat la bordul vaporului şi au luat  ostatici trei marinari.

Nava Histria Ivory, pavilion Malta, transporta mărfuri petrochimice din Togo către Liberia. Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Abuja, are în atenție evenimentele legate de incidentul produs în apele teritoriale ale statului Togo, în care a fost implicată o navă sub pavilion maltez.

„Am declanșat celula de criză și am luat legătura cu autoritățile din Togo și Nigeria. S-a întâmplat între Nigeria și Togo și așteptăm primele vești. Deocamdată nu știm dacă a fost o simplă acțiune de piraterie sau un act de terorism. Trei persoane au fost răpite, s-a luat legătura cu familiile, dar nu putem spune cine sunt persoanele”, a declarat ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

Redactor: Cristina Niță