Marina romană işi sărbătoreşte ziua de Adormirea Maicii Domnului (VIDEO)

Anul acesta se împlinesc 110 ani de când marina romana işi sărbătoreşte ziua de Adormirea Maicii Domnului. Zona din faţa comandamentului Flotei a fost invadată astăzi de forţele aeriene şi navale. Semn că au început pregătirile pentru 15 august. Militarii şi-au calculat fiecare pas la defilare, iar zeci de nave şi câteva elicoptere au făcut valuri pe mare.

Pregătirile pentru Ziua Marinei sunt în toi. Pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, a avut loc antrenamentul general pentru exerciţiul demonstrativ „Forţele Navale Române’.  Pe 15 august vor defila nave de război, Bricul Mircea şi vor fi organizate simulări de atacuri aeriene şi navale. Alături de armata a fost si Zeul Mării, Neptun.

Cei prezenţi la antrenament au putut urmării parada navelor de război, simulări de luptă cu gloanţe de manevră, MIG-uri, elicoptere Puma Naval, dar şi o simulare a scafandrilor.

Tinerii s-au întrecut în jocuri marinăreşti sau în probe precum aruncarea colacului de salvare, înotatul după raţe sau alergatul în sac. De asemenea, cei prezenţi au putut urmării şi câteva demonstraţii de TaekWando.

Spectatori au fost mulţi turişti, dar şi localnici. Ziua antrenamentului general al flotelor marine s-a încheiat fără incidente.

Pe 15 august slujba religioasă va fi oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. În ziua marii sărbători, se anunţă şi foarte multe surprise. Ziua Marinei se va încheia la ora 23.00 cu retragerea cu torţe pe traseul Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu. La eveniment este aşteptat şi preşedintele interimar al României, Crin Antonescu.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Matei Ghioc