Maria Șarapova șochează din nou: s-a retras din tenis

Șoc în lumea tenisului! Maria Sharapova s-a retras. „Vă rog să mă iertați!” au fost cuvintele sportivei, potrivit GSP.ro.

Astfel, tenisul se desparte de una dintre cele mai bune jucătoare din ultimele două decenii ale circuitului WTA. Rusoaica a avut o carieră de succes, câștigând Wimbledonul la doar 17 ani, acesta fiind primul dintre cele cinci titluri de Grand Slam din palmares, potrivit sursei citate.

De asemenea, Maria a fost numărul unu mondial pentru 21 de săptămâni și a câștigat 36 de titluri WTA de-a lungul carierei.

Maria Sharapova a fost suspendată doi ani (pedeapsă redusă la 15 luni ulterior), începând cu ianuarie 2016, iar de atunci cariera ei s-a schimbat dramatic.

Sharapova a fost suspendată de Federația Internațională de Tenis pentru uz de meldonium, substanță interzisă. Ea a revenit în circuit în cursul anului 2017, însă nu a mai atins niciodată performanțele cu care s-a făcut cunoscută înaintea scandalului de dopaj.

La sfârșitul lui 2019, WTA a publicat un top 10 al rivalităților din tenisul feminin în ultimul deceniu. Serena și Venus Williams au ocupat primul loc, în timp ce Simona Halep și Maria Sharapova au împărțit locul 2.

Cele două jucătoare s-au întâlnit de nouă ori, rusoaica impunându-se în șapte dintre confruntări. A făcut-o inclusiv în 2014, în finala de la Roland Garros, când a învins-o pe româncă, 6-4, 6-7(5), 6-4, după una dintre cele mai spectaculoase finale de Mare Șlem din istoria tenisului, potrivit site-ului GSP.ro.

Redactor: Daniel Albu