Marea și-a luat, din nou, tributul…

Marea și-a luat din nou tributul. Un bărbat a murit, iar un tânăr  se zbate între viață si moarte la spitalul din Constanta, dupa ce amândoi s-au înecat, la interval de doar o oră, pe o plaja din Eforie Nord. Marea era linistita, însă, cel mai probabil, ambii au fost trasi în larg de curentii marini apăruti dupa furtunile de zilele trecute. Patru persoane si-au pierdut deja viata în apele Marii Negre de la începutul verii si, din păcate, sezonul estival este abia la început.

Primul apel s-a dat la 112, luni, în jurul orei 17. Un turist anunța că un tânăr a intrat în apă si nu a mai iesit. Imediat, salvamarii l-au scos pe mal, iar medicii care au sosit la fata locului au început manevrele de resuscitare. În scurt timp, tânărului de 18 ani, din Ialomița, i-a revenit pulsul si a fost dus la spital. Nu trecuse nici macar o oră de la acest incident, cand medicii au fost din nou chemati pe aceeasi plajă. De data aceasta era vorba de barbat de 27 de ani, din Craiova, care intrase în apă si nu mai fusese văzut de 10 minute.

De cum a fost adus la mal, medicii au început manevrele de resuscitare. Timp de mai bine de o oră s-au chinuit  sa îl readucă la viata, însă, în cele din urmă, s-au declarat învinși.

Oamenii cred că dacă salvamarii ar fi fost pe plajă în momentul tragediei, barbatul ar fi avut șanse sa supravietuiască.

Este cel de-al patrulea turist care își pierde viata de la începutul sezonului estival și până în acest moment. Pompierii trag un semnal de alarma si avertizeaza pe pe cei care vor sa faca baie in mare să aleagă doar locurile amenajate pentru inot și să respecte indicațiile salvamarilor. Deasemenea, chiar daca marea este calmă, să nu uite că pot exista curenți marini, care sunt foarte periculoși.

Redactor: Paul Alexe