Marea Sfinţire a apei

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UVRqA4yupu4[/youtube]Potrivit credinţei creştin ortodoxe, atunci când Iisus Hristos a împlinit 30 de ani, a mers la Ioan Botezătorul pentru a fi botezat în râul Iordan şi tot atunci Duhul Sfânt a apărut în chip de porumbel. În ajun de Bobotează, la Constanţa, sute de credincioşi au venit încă de la primele orele ale dimineţii să asiste la Sfânta Liturghie.

După slujba ţinută la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel,  butoaiele de apă, dar şi două autospeciale ale pompierilor au fost sfinţite de Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie împreună cu un sobor de preoţi.

Constănţenii spun că au venit la Biserică pentru a asista la slujbă, dar mai ales pentru aghiasmă. Ei ştiu că apa sfinţită este bună pentru sănătate şi pentru alungarea răului.

Duminică va avea loc Sfânta Liturghie de Bobotează, iar după slujbă Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, împreună cu soborul de preoţi şi cu toţi credincioşii vor porni spre faleza Cazinoului. Aici va avea loc slujba de sfinţire a apelor, iar PreaÎnaltul va arunca în mare trei curci pe care credincioşii le vor aduce la mal. Întreg evenimentul va fi supravegheat de aproximativ 100 de jandarmi.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Victor Nita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.