Marea Neagră şi-a cerut şi în această vară, tributul în vieţi omeneşti

De la începutul sezonului estival și pînă în prezent, salvatorii au bătut litoralul în lung și în lat într-o luptă continuă, contracronometru.

Salvamarii au intervenit atît pentru salvarea persoanelor de la înec, cît și pentru ajutorarea celor care au avut parte de incidente neplăcute, pe plajă. Cele mai dramatice intervenții au avut loc în larg, unde salvatorii s-au luptat cu forța naturii pentru a recupera turiștii purtați de curenții puternici.

Plajele de pe întreg litoralul s-au transformat în scene ale unor adevărate tragedii. Bilanțul îndoliat al victimelor Mării Negre este scris cu fiecare val învolburat, dar asta se pare că nu îi sperie pe turiști. La Mamaia, este a patra zi consecutiv, cînd steagul roșu a fost arborat de salvamari.

Cu toate acestea, week-end-ul s-a încheiat tragic pentru un turist din Alba Iulia. Bărbatul de 62 de ani a ignorat avertismentele și s-a avîntat în mare, fiind răpit de curenți. Salvamatorii l-au recuperat în ultimul moment din apă, însă turistul și dat ultima suflare pe patul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Vremea instabilă din ultima perioadă ridică pericole mare pe întreg litoralul. La Costinești o femeie și un copil, au fost la un pas de înec și se află acum la spital. Salvamarii spun că vor mai veghea la siguranța turiștilor pînă la încheierea oficială a sezonului estival.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Victor Nita