Marea Lojă Națională a serbat centenarul Marii Uniri

Marea Lojă Națională în parteneriat cu Universitatea Ovidius și Academia oamenilor de știință din România a organizat un eveniment deosebit, aparte, destul de rar cunoscut în plan cultural constănțean și asta prin prisma unghiului istoric  din care a fost abordat centenarul Marii Uniri.

Sâmbătă seară, 21 aprilie, orele 18, oameni de cultură, oameni de știință ai județului Constanța, invitați de seamă din țară și-au dat întâlnire la Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovsky, la invitația domnului Vonica Adrian, parte din echipa organizatoare a acestui eveniment.

Simpozionul dedicat centenarului Marii Uniri a fost susținit de personalități ilustre ale școlii universitare românești: prof. univ. dr. Stoica Lascu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și prof. univ. dr. Gheorghe Bichicean, președinte onorific al Academiei Germane din Sibiu.

Fiind vorba despre o întâlnire la nivel înalt al oamenilor de cultură, evenimentul a fost marcat și de o prezentare de carte, respectiv volumul ”Din istoria francmasoneriei. Alexandru Vaida-Voevod”, avândul ca autor pe marele profesor Gheorghe Bichicean, precum și o lansare de carte, volumul de poezii intitulat ”Cântec pentru țara mea”, semnat de poetul Liviu Băițel.

Momentele de comemorare a contextului istoric politic intern și extern din jurul înfăptuirii Marii Uniri au fost urmate de vizionarea operei ”Flautul fermecat” a lui W. Amadeus Mozart. Acest act artistic a încheiat seara în cel mai plăcut mod.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet