Marea continua să-și ceară tributul

Val de tragedii, astăzi, pe litoral: patru turişti, trei fiind copii, au dispărut în valurile mării si au fost la un pas să-și piarda viata. La Navodari, o fetișă a iesit din apa mai mult moarta decat vie, iar la Eforie Nord o mama cu doi copii a fost luata de curenti si târâtă în larg. A reusit să fie scoasă de salvamar, împreuna cu fetita cea mare, însă mezina n-a avut aceeasi soartă. Urmează detalii ce vă pot afecta emotional.

Fetita de 11 ani, împreuna cu mama si cu sora ei mai mare, a intrat în apa mării ca sa faca baie, lânga primul dig de pe plaja din Eforie Nord. Valurile nu erau mari, insa la un moment dat au simtit cum marea le fură către larg, iar distanta până la tarm se marea vizibil. Au intrat in panică, iar femeia a inceput sa strige dupa ajutor.

Primul care a reactionat a fost un turist aflat cel mai aproape de locul tragediei. Femeia si copiii se înecau sub ochii lui, iar barbatul a sarit dupa ele. In acelasi timp, a intrat si salvamarul, umar la umar cu salvatorul de ocazie.

Imediat s-a dat alarma la 112 si scafandrii ISU de la Constanta au trimis mai multe echipe de cautare. Echipati cu costume de neopren si butelii de exoigen, scafandrii au luat la puricat tot digul de larg, piatra cu piatra, in speranta ca fetita disparuta in valuri o fi prinsa sub stancile de langa mal.

Scafandrii n-au gasit nimic langa dig, asa ca au largit aria cautarilor pana la adancimea de 7 m in larg.

Pana la aceasta ora fetita n-a fost gasita, din pacate. O tragedie similara se putea inatmpla dimineata la Navodari: o fata minora era cat pe ce sa se inece, insa a fost scoas ala timp si trimisa cu ambulanta la spital. Este bine, dar a ramas 24 de ore sub observatie medicala. De la inceputul verii, pe Litoral, s-au inregistrat  8 cazuri de inec, soldate cu 4 decese.

Redactor: Paul Alexe