Mare Nostrum te învață cum să îți faci propriul mărțișor

ONG Mare Nostrum organizează  a XIV-a ediție a Mărțișorului Ecologic, unul dintre evenimentele cu tradiție pentru organizație. Evenimentul va avea loc pe data de 25 februarie și constă în confecționarea de mărțișoare pentru cei dragi. Taxa de participare este un material reciclabil.

A fi eco este amuzant! Cel puțin, aceasta este deviza după care se desfășoară evenimentul Mărțișorul Ecologic, unul dintre evenimentele cu tradiție pentru ONG Mare Nostrum.  Evenimentul va avea loc pe 25 februarie și constă într-un workshop la care pot participa toți cei care vor să își dezvolte creativitatea. Participanții pot învăța cum  să confecționeze mărțișoare ecologice din materialele pe care le au în casă. Taxa de participare este una simbolică.Participanții trebuie să aducă un material reciclabil.

Scopul acestui eveniment este de a promova practicile ECO în rândul constănțenilor, dar și de a dezvolta creativitatea:

”Practic, toți cei care vor participa, vor învăța cum să confecționeze mărțișoare pentru cei dragi. Noi le punem la dispoziție materialele de lucru și le vom spune despre tehnicile pe care le pot aplica pentru a crea mărțișoarele ecologice. Restul ține de creativitatea lor și de cât suflet pun în propria muncă ”, spune Andreea Ionașcu, coordonator al evenimentului.

Mare Nostrum ne dă și câteva  câteva sugestii privind materialele reciclabile pe care le putem folosi. Ziare sau reviste vechi, PET-uri, borcane, CD-uri, dopuri de plastic, bucăţi de materiale textile, chei, aţe, nasturi, tricouri vechi, dopuri de plută, hârtie, precum și cutii de conservă, pot fi transformate în mârțișoare ecologice. Evenimentul este adresat atât copiilor, cât și adulților.

Redactor: Isabela Boantă