Mare atentie la ce cumparati si unde mancati

Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare au confiscat si au retras din vanzare din supermarketuri si restaurante produse din carne, peste si lactate care puneau in pericol sanatatea consumatorilor. Verificările au vizat modul de comercializare, depozitare, etichetare şi transport al produselor şi animalelor.

Inspectorii Directieri Sanitare si pentru Siguranta Alimentelor Constanta au inceput anul in forta. In perioada 18-21 ianuarie au efectuat o serie de verificari la 85 de obiective: restaurante, hipermarketuri si supermarketuri, cofetarii, depozite alimentare, depozite de fructe si legume, magazine alimentare si de catering. In urma controalelor au fost depistate nenumarate nereguli. Produsele din carne erau scoase la vanzare fara documente sanitar veterinare. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală 1920 lei şi un avertisment. Constantenii sunt precauti si obicei verifica cu atentie produsele alimentare inainte de a le cumpara si evita sa achizitioneze produse din carne cu o saptamana inaine de data expirarii chiar daca pretul este redus.

Si politistii de la Garda de Coasta au descoperit intr-un container sosit din China zeci de mii de bunuri nedeclarate . Cel mai probabil produsele urmau sa ajunga pe rafturile magazinelor. Acestea au   fost   ridicate   în   vederea   indisponibilizării   de   către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor .

Oamenii legii si inspectorii sanitari veterinari trag un semnal de alarma catre populatie si le transmit sa acorde mare atentie atunci cand merg la cumparaturi si sa verifice data expirarii produsului precum si aspectul acestuia.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes