Mare atenție ce cumpărați copiilor

Sucurile pentru copii din comerț sunt adevărate bombe pentru sănătate celor mici. Într-un singur pahar din deliciosul suc sunt 5 linguriţe de zahăr, conservanți artificiali, aditivi și acid citric.  Cu alte cuvinte  conținutul acestor sucuri pot declanșa boli grave la copii.

Alimentația pe care trebuie să o asigurăm copiilor trebuie să fie aleasă cu mare grijă, atrag atenția specialiștii. Potrivit Asociației Pro Consumatori, 54% dintre sucurile analizate conţin între 4 şi 11 aditivi. De asemenea, într-un singur pahar din deliciosul suc sunt 5 linguriţe de zahăr. Și asta nu e tot! 46% dintre sucurile analizate conţin conservanţi artificiali, 46% conţin arome artificiale, 40% conţin suc de fructe în proporţie de până la 5% și, nu în ultimul rând, toate produsele analizate conţin acid citric! Așa că trebuie să ne gândim de două ori înainte să le facem copiilor pe plac!

Cel mai sănătos suc pe care il putem da copiilor este un fresh din fructe.

Îndulcitorii sintetici regăsiţi în sucurile analizate (aspartamul, sucraloza, accesulfam K, ciclamatul de sodiu, zaharinatul de sodiu) au o putere de îndulcire care poate fi de până la 600 de ori mai mare decât zahărul.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes