Marcel Vela le mulțumește colegilor, după moțiunea din Parlament

După moțiunea simplă de marți, inițiată de PSD, care l-a vizat pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și care a fost adoptată de Parlament, demnitarul s-a adresat, prin intermediul paginii sale de facebook, prietenilor și colegilor care l-au susținut, adresându-le mulțumiri.

El a scris că cei din opoziție și-au dorit să condimenteze ședința, spre deliciul presei.

„Dragi prieteni,

Vreau să închei această zi prin a vă spune cum văd acum, după câteva ore, experiența moțiunii simple depuse în Parlament. Dacă nu știți, aceasta s-a intitulat: ”Democrația românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie.”

Un titlu precum întregul text al moțiunii, cuvinte alese cu tentă batjocoritoare și înțelesuri peiorative, probabil în speranța că, astfel mă voi coborî la același limbaj și abordare. Nu am făcut-o, din respect pentru dumneavoastră, pentru colegii mei (…)

Am avut o abordare mai mult decât deschisă (…)  Din păcate, deschiderea mea nu a fost înțeleasă de anumiți colegi ai opoziției care și-au dorit să condimenteze ședința în speranța că vor face deliciul anumitor titluri din presă.

Probabil că au reușit (…) Vreau doar să închei prin a mulțumi tuturor supereroilor acestor zile, Poporului român! Vă mulțumesc tuturor!”, a scris Marcel Vela pe Facebook.

Moțiunea împotriva ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, a trecut în Parlament, cu 65 de voturi contra acestuia. Actul oficial a fost depus de către social-democrați și vizează eliminarea lui Marcel Vela de la cârma ministerului Afacerilor Interne, pe care îl conduce. Totuși, acesta nu poate fi demis din funcție, chiar dacă a primit atât de multe voturi în defavoarea sa, asta pentru că doar președintele României, Klaus Iohannis, sau primul ministru, Ludovic Orban, îl pot demite din funcție.

Redactor Daniel Albu