Maratonul Nisipului, la linia de start

A început numărătoarea inversă. Mai sunt doar câteva zile până la cea mai mare competiţie din staţiunea Mamaia. Sute de sportivi români și străini sunt așteptați la linia de start. Maratonul Nisipului, singurul maraton din Europa care se desfășoară doar pe nisip, va avea loc duminică.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VqdALPUF0xE[/youtube]

Peste 700 de atleți din 7 țări s-au înscris la cea de-a treia ediția a Maratonului Nisipului. Competiția este împărțită în probe pe distranțe de 42, 21 și 10 km și un cros numit „Family Run” de aproximativ 1km.

Cursa va fi atent monitorizată atât de jandarmi, cît și de medici. Nici vremea nu le va da bătăi de cap participanților.

Banii strânși duminică vor fi redirecționate Asociația „Dăruiește Aripi”. Fondurile vor fi folosite pentru reconstrucția și modernizarea secției de Terapie Intensivă Nou Născuți din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

În același timp, acesta nu este singurul scop caritabil pentru care oamenii vor alerga. Psihologul Adrian Gemănaru va alerga 84 de km pentru copii care suferă de autism.

Startul se va da din Piațeta Perla, iar cei care vor ajunge la linia de finish vor primii premii în valoare de 26.600 de lei.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.