Maratonul Nisipului inaugurează plaje din Mamaia

În câteva zile stațiunea Mamaia se transformă în capitala europeană a sportului. Și asta pentru că se fac ultimele pregătiri pentru “Maratonul Nisipului” – competiție unică pe litoralul românesc care a atras deja peste 1000 de participanți la ediția din acest an.

Și anul acesta, stațiunea Mamaia găzduiește Maratonul Nisipului , ajuns la ediția cu nr4. Singurul maraton din Europa care se desfășoară integral pe nisip va lua startul pe 26 martie, acesta fiind un mijloc inedit de promovare al sportului de masă și al litoralului românesc la nivel internațional.

Maratonul cuprinde probe competitive, pe distanțe de 42,21, respectiv 10 kilometri. La start se vor alinia peste 1000 de sportivi și amatori, printre aceștia se vor număra și străinii veniți special pe litoralul românesc, pentru acest eveniment. Cu atît mai mult cu cît, inedita cursă de pe malul Mării Negre are ca miză și o cauză socială.

 În competiție este inclus Crosul Family Run, un traseu de un kilometru, cu  menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora. Și anul acesta sponsorii vor acorda premii substanțiale pentru câștigători.

„Maratonul Nisipului” este organizat de  Asociația sportivă „Sana Sport„ și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, alături de o serie de parteneri.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.