Maratonul flăcărilor, noaptea trecută, pentru pompierii constănțeni

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sS1HyRVl9ts[/youtube]Prima alarmă a fost dată în cursul serii, când o persoană a sunat la 112 după ce a simțit miros puternic de gaze în apartament. Pompierii s-au deplasat pe strada Pescarilor, din Constanța, unde au eliminat pericolul producerii unei deflagrații de proporții.

Simultan, mai multe echipaje ale ISU Dobrogea au ajuns la Cernavodă, fiind solicitate pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, izbucnit în preajma Școlii Nr. 2 din localitate. Deși nu au avut o misiune ușoară, din pricina vântului puternic, care amenința să extindă flăcările, pompierii au reușit să lichideze incendiul. Câteva zeci de minute mai târziu, o întreagă lizieră de salcâmi era amenințată de flăcările izbucnite pe un câmp dintre localitățile Cochirleni și Rasova. Patru autospeciale dotate cu apă și spumă au intervenit pentru a ține focul sub control, însă vântul amenințător părea că zădărnicește eforturile pompierilor. Flăcările au mistuit peste 30 de hectare de vegetație uscată și au fost oprite, la limită, înainte de a cuprinde liziera de salcâmi. Totul după ce o persoană inconștiență a aruncat o țigară nestinsă.

Următorul incendiu a fost provocat, spun pompierii de la ISU Dobrogea, care urmează să depisteze și să facă responsabilă, persoana care„s-a jucat cu focul”. Barăcile de legume-fructe de pe varianta Constanţei ar fi putut arde din temelii. Vântul le-a îngreunat, și aici, misiunea militarilor

La mai bine de jumătate de oră după miezul nopții, sirenele se îndreptau către localitatea Văleni, unde o casă a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au localizat incendiul la acoperișul locuinței, iar după mai bine de o oră de eforturi, au reușit să lichideze focul. Nu au lipsit nici clipele de suspans, din cauza dificultății intervenției, deoarece acoperișul s-ar fi putut prăbuși peste ei, în orice moment.  Intervenția s-a încheiat fără ca cineva să fie rănit. Lucrătorii ISU Dobrogea au deschis o anchetă pentru a stabili care a fost cauza.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.