Maratonul culturii a adunat mii de oameni la Constanța

Noaptea muzeelor a reunit, la Constanța, mii de pasionați ai culturii și ai artei, veniți din toate colțurile țării.

Muzeul Marinei Române, un punct de reper pe harta culturală dar și turistică a României, a fost centrul de atracție al vizitatorilor.

Constănțeni sau turiști, români sau din străinătate, familii cu copii mici, bunici cu nepoței dar și cupluri de tineri, au umplut până la refuz sălile de expoziție ale muzeului.

Revelația de anul acesta a fost Planetariul din Constanța, unde un număr impresionant de oameni s-a înghesuit pentru a fi mai aproape de stele. Şi Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța s-a dovedit a fi neîncăpător pentru miile de curioși care i-au trecut pragul.Muzeul de Artă le-a oferit vizitatorilor o adevărată pleiadă de culori, semnături ale pictorilor celebri, dar și o colecție impozantă de sculpturi, iar pianul care tronează în mijlocul sălii principale a întregit tabloul teatral al arhitecturii. Instrumentul muzical a vrăjit-o și pe micuța artistă din imagini, care nu a putut părăsi muzeul fără să atingă câteva note.

Datorită numărului impresionant de vizitatori, reprezentanții muzeelor au decis să prelungească programul, iar ultimii constănţeni au părăsit sălile de expoziţie în jurul orei 2.00 dimineața.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu