Marartonul toamnei, pe străzile Constanței

Week-end dedicat mișcării în aer liber la malul mării! Timp de două zile, orașul Constanța se transformă într-o mare pistă de…alergat. Cine sunt cei care au acceptat primii provocarea maratonului de 10 kilometri? Aflați chiar acum.

Micuții între 7 și 10 ani au avut de alergat 1.000 de metri, în timp ce copiii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani au fost supuși unei probe de 1.500 de metri. La sfârșitul cursei, cei mici s-au arătat…epuizați.

Marian are 11 ani și s-a antrenat mult timp pentru acest eveniment. Nu e de mirare că a ieșit pe primul loc la categoria sa de vârstă.

Andrei are tot 11 ani și, deși nu a ieșit pe podium, nu se supără și spune că își va da toată silința la competițiile următoare.

La întrecerea de astăzi s-au înscris peste 300 de juniori. Mâine este rândul adulților.

Dacă micuții au făcut inaugrarea pistei de alergare, mîine traseul va fi revendicat de adulți. Startul se dă în Piața Ovidiu, iar cei care vor alerga la maraton vor avea parte de un periplu pe străzile – Mircea cel Bătrân și Bulevardul Mamaia, până la intrare în stațiune, de unde se vor întoarce pe același drum.

Reporter: Andreea Iliescu ; Imagine: George Dima