Mapamond în 60 de secunde (31.10.2015)

O clădire cu două etaje s-a prăbuşit vineri după-amiază în provincia Henan, din centrul Chinei, provocând moartea a 17 muncitori în construcţii şi rănirea altor 23. Nouă dintre cei 23 de răniţi, care primesc îngrijiri medicale la un spital din oraşul Luohe, sunt în stare gravă. Potrivit oficialilor, accidentul a avut loc în timp ce se efectuau lucrări de renovare la fundaţia clădirii.

Un avion de linie rusesc, cu 224 de persoane la bord, s-a prăbuşit în centrul Peninsulei Sinai, a anunţat sâmbătă biroul premierului egiptean. Avionul de tip Airbus A-321 tocmai decolase din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, de la Marea Roşie, şi se îndrepta spre oraşul rus Sankt Petersburg. Acesta avea la bord 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului. Majoritatea pasagerilor ar fi turişti ruşi. Ramura egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic a scris sâmbătă pe Twitter că este responsabilă de prăbușirea avionului Airbus A321 relatează Agerpres.

Statele Unite vor trimite zeci de membri ai unităţilor speciale în Siria, pentru misiuni de consiliere a grupurilor militare implicate în confruntări cu reţeaua teroristă Stat Islamic, anunţă Preşedinţia SUA, citată de CNN “Trupele americane vor oferi asistenţă pe teren miliţiilor kurde şi grupurilor arabe”, a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a anunţat luni că Statele Unite vor iniţia operaţiuni terestre directe împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, în Siria şi Irak.