Mapamond în 60 de secunde (27.10.2015)

Jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic (SI) au legat trei persoane de coloane, în oraşul antic Palmira, şi le-au executat aruncând coloanele în aer cu explozivi relatează CNN. Într-o altă execuţie, jihadişti din cadrul SI au trecut cu tancul peste un membru al armatei siriene, iar unele persoane condamnate la moarte au fost obligate să-şi sape singure mormântul, înainte să fie executate.

 

Adjunctul ministrului grec al Finanţelor Tryfon Alexiadis a primit, prin poştă, un plic în care se afla un glonţ şi un mesaj de ameninţare în care era comparat cu un colaborator al naziştilor din timpul ocupaţiei, în al Doilea Război Mondial, relateaza Reuters. Tryfon Alexiadis a declarat că cei care i-au trimis scrisoarea sunt nişte “fascişti psihopaţi”, al căror gest îl încurajează şi mai mult să-şi intensifice lupta împotriva evaziunii fiscale şi corupţiei.

Coaliţia internaţională condusă de Statele Unite nu a mai efectuat de patru zile raiduri aeriene în Siria, în timp ce aviaţia militară rusă a bombardat 94 de obiective în ultimele 24 de ore. Pentagonul a explicat că pauza este circumstanţială. “Aşteptăm din partea serviciilor de informaţii poziţiile ţintelor pe care le putem ataca, pentru a putea reduce cât mai mult daunele civile”, a declarat Jeff Davis, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.