Mapamond în 60 de secunde (26.10.2015)

Cel puţin 124 de oameni au fost răniţi când un feribot de mare viteză ce călătorea din Macau spre Hong Kong a lovit un obiect, în apă. Confrom BBC news, feribotul, în care se aflau 174 de pasageri şi membri ai echipajului, a rămas fără electricitate în apropiere de insula Lantau și a început să ia apă la bord. Unii pasageri au aşteptat ore întregi pentru a putea fi salvaţi.

 

Un cutremur cu magnitudine de 7,7 grade pe scara Richter s-a produs în Afganistan. 12 eleve au murit într-o busculadă în timp ce încercau să iasă din clădirea şcolii din cauza cutremurului, în provincia Takhar, din Afganistan. Alte 30 de eleve au fost rănite, fiind transportate la spitalul din provincia Takhar.

 

Corpurile a 40 de migranţi au fost aduse de valuri pe coasta libiană, la Mediterana. Un purtător de cuvânt a declarat că 27 dintre corpuri au fost descoperite pe coastă, în dreptul oraşului Zliten, la est de capitala Tripoli. Celelalte corpuri au fost găsite pe coastă la nivelul capitalei şi oraşului Khoms, situat în apropiere.