Mapamond în 60 de secunde (18.10.2015)

Cel puţin 12 oameni s-au înecat după ce o ambarcaţiune ucraineană s-a scufundat în Marea Neagră, la sud de portul ucrainean Odesa şi la aproximativ 120 de kilometri nord-est de Sulina, informează BBC News online. Potrivit unor surse, nava scufundată era un pescador. Presa ucraineană a relatat că era o navă de transport pasageri.

O candidată independentă susţinută de partidul cancelarului Angela Merkel pentru funcţia de primar al oraşului Koln a fost înjunghiată. Incidentul a avut loc în cursul unui miting electoral. Femeia se află în stare gravă, anunţă autorităţile locale. Presupusul autor al atacului, un bărbat de 44 de ani, a fost reţinut. Poliţia nu a stabilit care a fost mobilul atacului.

Primarul unui oraş din statul american Oregon a fost demis din funcţie sub acuzaţia de comentarii rasiste. Totul, după ce ar fi declarat, în urma unei vizite în țara noastră, că rata infracţionalităţii este la nivel scăzut în România pentru că nu sunt persoane de culoare. David Frasher era primar din anul 2010, iar în august fusese suspendat pentru că era vizat de o anchetă.