Mapamond în 60 de secunde (17.09.2015)

Aproape 41 la sută din comunitatea micilor afaceriști din Marea Britanie vrea ieşirea ţării din Uniunea Europeană, întrucât consideră că apartenenţa nu aduce beneficii companiilor, potrivit unui sondaj de opinie citat de Reuters. Premierul David Cameron a promis să renegocieze legăturile Marii Britanii cu Uniunea Europeană, iar apoi, până la sfârşitul lui 2017, să organizeze un referendum privind rămânerea sau nu în blocul comunitar.

Parlamentul European a aprobat, joi, propunerea Comisiei Europene privind repartizarea a 120.000 de imigranţi din Italia, Grecia şi Ungaria, între statele membre ale Uniunii Europene, informează un comunicat al Parlamentului European. Propunerea a fost aprobata fără amendamente, cu 370 de voturi pentru, 134 împotrivă şi 52 de abţineri.

Preşedintele din Burkina Faso, Michel Kafando, premierul Isaac Zida şi câţiva miniştri au fost arestaţi de soldaţi care au întrerupt o şedinţă a Cabinetului, relatează DPA în pagina electronică. Soldaţii ar face parte din Regimentul de Securitate Prezidenţială, format după ce fostul preşedinte Blaise Compaore a fugit din ţară în octombrie anul trecut. Mai mulţi manifestanţi s-au strâns într-o piaţă centrală şi au defilat spre Palatul prezidenţial, unde miniştrii erau reţinuţi. Membrii ai Regimentului de Securitate Prezidenţială au tras focuri de armă spre protestatari, însă nicio persoană nu a fost rănită.

Redactor: Mihaela Sinca