Mapamond în 60 de secunde (11.11.2015)

Accident aviatic in Statele Unite ale Americii. Un avion de mici dimensiuni, la bordul căruia se aflau nouă persoane s-a izbit de un bloc de locuinţe, iar autorităţile afirmă că nu aşteaptă să găsească supravieţuitori. Anchetatorii au confirmat doi morţi, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Departamentului pompierilor din Akron. Nicio persoană nu se afla în apartamentul în care a intrat avionul, care a luat foc, a precizat aceasta.

Captură mare de droguri. Aproximativ 2,4 tone de canabis au fost depistate la bordul unui camion care urma sa traverseze Canalul Manecii. Documentele prezentate de şofer indicau transportul unor utilaje hidraulice destinate unei firme britanice. Însă, cu ajutorul unor câini utilitari, la bordul camionului au fost depistate drogurile, valoarea de piaţă a acestora fiind de 14 milioane de euro.

Parlamentul ucrainean a adoptat cinci măsuri anticorupţie solicitate de Uniunea Europeană în vederea liberalizării vizelor pentru Ucraina, care trebuie să adopte un pachet de 13 legi până pe 15 decembrie pentru a trece în următoarea etapă, informează Euronews online. “Nu putem spune că azi am adoptat legi şi mâine nu mai avem nevoie de vize. Este un nonsens. Decizia finală va fi luată de Parlamentul European şi de miniştrii de Interne ai statelor membre”, a declarat parlamentarul ucrainean Igor Sobolev.