Mapamond (8.12.2016)

Parlamentul britanic a dat unda verde procedurii de BREXIT. In total, 448 de deputati din 650 au votat ‘pentru’ si 75 ‘impotriva’ motiunii dezbatute miercuri dupa-amiaza. Redactat de opozitia laburista, iar apoi amendat de guvern, acest text prevede ca Theresa May sa accepte sa-si dezvaluie intentiile cu privire la Brexit cu conditia ca parlamentul sa ceara “guvernului sa invoce pana la 31 martie 2017 articolul 50′ din Tratatul de la Lisabona, in prealabil lansarii procedurii de separare de UE.

Cutremur cu magnitudinea 6,4, in nord-vestul Chinei. Seismul a avut loc la o adancime de 55 de kilometri, in apropierea orasului Shihezi. Potrivit “Cotidianului Poporului”, a avut o magnitudine de 6,4 pe scara Richter, insa serviciul Geologic al SUA da o estimare de 6,1. Pana la acest moment nu s-au anuntat victime sau daune materiale semnificative.

Ziua Izabellei” in varianta din Mexic. 1,2 milioane de oameni au anuntat pe Facebook ca vin la ziua de nastere a unei tinere. Greseala hilara ii apartine tatalui fetei – Crescencio Ibarra. Fara sa stie, barbatul a facut public un video creat pe Facebook pentru a-i invita la ziua fiicei lui Rubi pe prietenii acesteia. “Buna, ce faceti? Va invitam pe 26 decembrie la ziua de nastere a fiicei noastre Rubi Ibarra Garcia. Toata lumea e invitata” a anuntat barbatul intr-un video postat pe Facebook. Petrecera e una importanta: trei formatii au fost invitate sa cante si a fost organizata chiar si o cursa de cai, cu un premiu de 490 de dolari.