Mapamond în 60 de secunde (24.10.2015)

Superuraganul Patricia continua să slăbească în intensitate. Sâmbătă a fost degradat de la cel mai puternic uragan din istorie la o furtună de categoria 1 în timp ce traversa Mexicul. Pagubele provocate au fost “mai puţin importante” decât se prevedea, a anunţat preşedintele ţării, Enrique Peña Nieto, relatează AFP în pagina electronică.

Ancheta cu privire la teribila coliziune dintre un camion şi un autocar – soldat cu 43 de victime – la Puisseguin (Gironde), a intrat în faza activă sâmbătă dimineaţa, anchetatorii începând identificarea victimelor – identică celei în cazul accidentelor de avion, relatează AFP online.

Bulgaria, România şi Serbia vor fi pregătite să-şi închidă frontierele migranţilor, în cazul în care Germania şi Austria vor face acest lucru, a declarat sâmbătă premierul bulgar Boiko Borisov, transmite Novinite.com.

Polonezii sunt chemaţi la urne duminică, într-un scrutin în care conservatorii catolici ai lui Jaroslaw Kaczynski ar urma să obţină o victorie, cu ajutorul unui val de promisiuni populiste şi fricii de migranţi, dar fără să aibă certitudinea că vor putea guverna singuri, relatează AFP online.