Mapamond în 60 de secunde (21.12.2015)

Accident in Las Vegas langa hotelul unde se organiza competiția Miss World. O soferita a omorat o persoana si a ranit alte 36. Conform politistilor, 7 persoane sunt in stare critica. “Nu a fost un act de terorism. Aceasta ipoteza a fost exclusa”, a declarat presei comandantul adjunct al politiei, Brett Zimmerman. Dar politia “considera ca ar putea fi vorba de un act intentionat”. Traficul a fost inchis la locul accidentului.

O biserica protestanta din Berlin a tinut o slujba cu tema Star Wars. Preotii au tinut predica având sabii laser in mana, iar credinciosii erau deghizati in erorii din pelicula. Apoi au sustinut slujba despre lupta dintre bine si rau. Cu cat vorbim mai mult despre film, cu atat descoperim mai multe trimiteri la traditia crestina, a explicat unul dintre pastori.

Franta a adoptat o lege care interzice manechinele prea slabe. Orice incalcare a acestui articol se pedepseste cu sase luni de inchisoare si 75.000 de euro amenda. De asemenea, se vor aplica amenzi si pentru pozele modificate in Photoshop. Italia, Israel si Spania au deja legi ce tin departe de podium modelele prea slabe. In Franta, intre 30.000 si 40.000 de persoane, adolescente in 90% din cazuri, sufera de anorexie mentala, una din patologiile psihiatrice cu cele mai inalte rate de mortalitate, conform AFP.