Mapamond (6.12.2016)

Angela Merkel a promis la deschiderea Congresului Uniunii Crestin-Democrate ca va expulza mai multi migranti care nu au primit azil si ca nu va creste deloc impozitele in urmatorii patru ani, unele taxe urmand chiar sa fie reduse. Dupa ce si-a terminat discursul, Angela Merkel a fost aplaudata timp de 11 minute. Cei 1.000 de delegati urmeaza sa valideze prin vot candidatura ei pentru un nou mandat de cancelar, singura necunoscuta fiind procentul voturilor favorabile, care la Congresul din anul 2014 a fost de 96,7%.

Politia spaniola a avut o surpriza uriasa dupa ce a oprit pentru control o barca de pescuit, aflata pe Marea Mediterana. Oamenii legii nu au gasit peste, in schimb, ei au confiscat … 2.575 de kilograme de cocaina. Gruparea actiona in Europa, Africa si America de Sud si opera o flota mare de barci, astfel ca putea organiza numeroase transporturi mici de cocaina, greu de detectat. Cei 12 oameni aflati la bord au incercat sa arunce drogurile peste bord, atunci cand au vazut ca se apropie vase si un elicopter de politie, dar au fost impiedicati.

O groapa imensa, aparuta pe o strada din Texas, a blocat traficul. Terenul s-a surpat din motive inca necunoscute si s-a umplut cu apa provenita de la sistemul de alimentare din zona. Din nefericire, o femeie, ajutor de serif, a murit dupa ce masina in care se afla a cazut in craterul format in asfalt.