Mapamond (31.08.2017)

Un scoțian a adunat 4.2 tone de gunoi de pe marginea drumurilor din Marea Britanie. Wayne Dixon și-a propus să bată țara la pas din dorința de a atrage atenția asupra celor care suferă de boli mentale. Călătoria lui a început în urmă cu 18 luni, în orașul  Lancashire. Temerarul, în vârstă de 45 de ani, a străbătut alături de cățelul său, până acum, 3000 de kilometri. Pe parcurs, deranjat fiind de gunoaiele găsite în drumul său, s-a hotărât să facă el însuși curățenie. A reușit să strângă astfel, nu mai puțin de 6.000 de saci cu impurități. Wayne a mărturisit că principala problemă o constituie șoferii care își aruncă resturile pe geam.  Bărbatul a mai mărturisit că a întâlnit, în drumul său, și mulți oameni buni, care l-au invitat în casele lor și i-au oferit hrană și adăpost.

Pe timp de criză, oamenii se ajută reciproc, cum pot mai bine. Astfel s-au petrecut lucrurile și în orașul Houston, din Statele Unite, oraș inundat în urma ploilor torențiale aduse de uraganul Harvey. Numeroși șoferi au fost blocați în trafic, pe străzile acoperite de ape. În sprijinul unui bătrân rămas încarcerat în mașină au sărit oamenii din jur, care, în lipsa unei frânghii, au format un lanț uman. Operațiunea a fost un succes, bărbatul în vârstă a fost scos din vehicul, iar imaginile captate au devenit virale.

Cel puțin două persoane și-au pierdut viața și alte 30 sunt prinse sub dărâmături, după prăbușirea unui imobil într-o zonă dens populată din India. Incidentul s-a petrecut în această dimineață în Mumbai. Clădirea avea patru etaje și era situată într-o zonă comercială din centrul metropolei indiene. Poliția suspectează că ploile abundente din ultimul timp ar fi putut șubrezi clădirea veche.  Operațiunile de salvare sunt încă în desfășurare; până acum, 8 persoane au fost salvate, informează Reuters.

Redactor: Isabela Boantă