Mapamond (30.12.2016)

Cinci persoane au decedat şi cel puţin 30 altele au rămas blocate în subteran după ce o mină de cărbuni s-a prăbuşit în estul Indiei, informează CNN. Potrivit poliţiei indiene locale, nu este cunoscut numărul exact al persoanelor blocate în subteran, se presupune că ar fi blocaţi cel puţin 30 de oameni. 20 de vehicule au fost îngropate în subteran în timpul alunecării de teren. Cauza  dezastrului este în curs de investigare.

Ambasadorul Greciei în Brazilia, Kyriakos Amiridis, este dispărut de trei zile, anunţă Poliţia braziliană, citată de site-ul ExtraGlobo.com.Kyriakos  a fost observat ultima dată luni seară, într-o suburbie săracă situată la periferia nordică a oraşului Rio de Janeiro.Un reprezentant al Ambasadei Greciei din Brasilia, a transmis că, oficial, ambasadorul este în concediu, urmând să revină pe 9 ianuarie.Poliţia braziliană a audiat mai multe persoane în acest caz şi verifică ipoteza răpirii ambasadorului elen, anunţă Medifax.

Statele Unite expulzează 35 de diplomați ruși detașați la San Francisco și Washington și blochează accesul tuturor oficialilor ruși în două sedii din New York și Maryland, transmite Reuters.Informația a fost confirmată de Departamentul de Stat. Măsura reprezintă replica administrației americane la campania de hărțuire derulată de Rusia la adresa diplomaților americani detașați la Moscova, indică sursa citată, care precizează că “unele acțiuni ” ale celor care vor fi expulzați “nu sunt în concordanță cu practicile diplomatice”. Oficialii ruși au la dispoziție 72 de ore ca să părăsească teritoriul SUA, potrivit Agerpres.