Mapamond (30.11.2016)

Mii de oameni au ieşit pe străzile din Brazilia pentru a aduce un omagiu persoanelor decedate în tragicul accident aviatic din Columbia, fanii umplând apoi Arena Condá, scandând numele fotbaliştilor care şi-au pierdut viaţa ieri. Mii de fani îndoliaţi ai echipei de fotbal braziliene au umplut stadionul unde juca echipa de fotbal Chapecoense, Arena Condá, marţi, cântând imnul echipei şi scandând numele fotbaliştilor care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii avionului din Columbia. Mai multe ţări au adus şi ele un tribut persoanelor decedate în accidentul aviatic din Columbia, iluminând obiectivele turistice importante în culorile echipei de fotbal.

Trump a anunțat că renunță la orice implicare în afaceri pentru a evita eventuale conflicte de interese. Trump a spus că procedurile birocratice au început deja și a adăugat că va susține o amplă conferință de presă în data de 15 decembrie, la New York, pentru a detalia ce se va întâmpla cu afacerile și proprietățile sale. La conferință vor lua parte și ceilalți membri ai familiei Trump. Președintele ales a subliniat că legea nu îl obligă să renunțe la afacerile pe care le deține. El a adăugat însă că “este important pentru imaginea de președinte să nu fiu în absolut niciun fel în vreun conflict de interese cu diversele mele afaceri”.

Brexit ar urma să scumpească maşinile în Marea Britanie cu 1.500 de lire sterline în medie. Marea Britanie ar putea plăti 4,5 miliarde de lire pe an în materie de tarife de import şi export, dacă ţara nu reuşeşte să îşi asigure accesul pe piaţa unică după ieşirea din Uniunea Europeană (UE), susţin reprezentanţii Societăţii Producătorilor şi Comercianţilor de Motoare.