Mapamond (30.08.2016)

O persoană a fost ucisă și mai multe au fost rănite într-o explozie a unei mașini capcană  în fața Ambasadei Chinei din Bișkek, capitala fostei republici sovietice Kârgâzstan din Asia Centrală, au anunțat autoritățile locale, relatează agențiile Reuters. ”A murit doar kamikaze și au fost răniți membri ai pazei” ambasadei, a declarat presei vicepremierul kârkâz.O sursă a poliției afirma că autoturismul a forțat gardul ambasadei și a explodat apoi în centrul complexului, aproape de reședința ambasadorului.

Coreea de Nord a executat public doi oficiali pentru nesupunere față de liderul Kim Jong-un, transmite Reuters. Cotidianul precizează că este vorba despre fostul ministru al agriculturii,banuit ca planurile sale politice ataca sistemul și un responsabil din Ministerul Educației care a fost prins motaind in timpul sedintelor lui Kim si ulterior anchetat pentru lipsa de respect fata de lider. Ei au fost executați cu un tun antiaerian, la o academie militară din Phenian.Informația nu a putut fi confirmată în mod independent, iar Ministerul sud-coreean al Reunificării,nu a comentat-o deocamdată.

Un adolescent în vârstă de 17 ani din Mexic a murit după ce iubita sa i-a făcut un semn pe gât.Tânărul lua masa alături de părinţii săi atunci când i s-a făcut rău, a început să aibă convulsii, iar părinţii au chemat de urgenţă paramedicii.În ciuda eforturilor specialiştilor, adolescentul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, decesul survenind în foarte scurt timp.Medicii sunt de părere că muşcătura lăsată de iubita sa pe gât ar fi cauzat moartea tânărului. Atunci când fata l-a supt de gât, i-a provocat formarea unui cheag de sânge, care a urcat ulterior la creier, provocându-i un accident vascular cerebral.