Mapamond (29.12.2016)

Preşedintele flipinez Rodrigo Duterte joacă tare. El amenință că o să îi arunce din elicopter pe oficialii guvernamentali corupți. Duterte a mai făcut asta, așa că nu are nicio reținere să o facă din nou, transmite Reuters.”Dacă eşti corupt, o să te iau cu un elicopter din Manila şi o să te arunc din el. Am mai făcut-o, de ce nu aş face-o din nou?”, a declarat acesta într-un discurs către victimele taifunului, înregistrarea declaraţiei fiind publicată de biroul prezidenţial.

Guvernul din Danemarca va încerca să recupereze zeci de mii de euro, indemnizaţii de şomaj plătite luptătorilor ISIS plecaţi să facă jihadul în Siria.Cel puţin 34 de persoane au plecat din Danemarca pentru a lupta în rândurile ISIS în Orientul Mijlociu, în timp ce guvernul de la Copenhaga continua să le verse în conturi indemnizaţiile de şomaj, scrie un cotidian danez. Ministrul Muncii a reacţionat la dezvăluirea făcută de ziar, afirmând că va lua măsuri imediate.

Ofiţerii de poliţie americani care provin din comunitatea musulmana vor avea dreptul să-şi poate tradiţionalul turban în timpul serviciului, a anunţat Departamentul de poliţie din New York, citat de CNN. Comisarul NYPD James O’Neill, care a făcut publică această decizie a vorbit despre necesitatea diversităţii în poliţia metropolitană.“Cred că acestă idee ne va ajuta enorm. Este o schimbare majoră în uniforma poliţiei new-yorkeze, aşa că decizia în acest sens nu a fost una uşoară. Am avut însă ocazia să facem această shimbare şi am decis că este vremea s-o punem în aplicare”, a mai explicat acesta.