Mapamond (29.05.2017)

Republica în Mişcare (REM) se clasează pe primul loc în intenţiile de vot înaintea scrutinului legislativ programat pe 11 şi 18 iunie in Franta, relatează Reuters. Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Odoxa, formaţiunea Republica în Mişcare va obţine 29% dintre voturi la scrutinul parlamentar din iunie. Partidul de extremă-dreapta Frontul Naţional se află pe locul secund în preferinţele de vot, cu 17%. Formaţiunea de centru-dreapta Republicanii este creditată cu 15%, în timp ce partidul de extremă-stânga Franţa Nesupusă, al candidatului la prezidenţiale Jean-Luc Melenchon, ar obţine 14 procente. Alte sondaje recente au sugerat că partidul lui Emmanuel Macron ar urma să devină cea mai importantă formaţiune din camera inferioară a Parlamentului francez, în faţa socialiştilor şi conservatorilor.

Scos din minti, un american si-a luat arma si a ucis 8 oameni, inclusiv un politist. Individul si-a impuscat soacra, doua rude si pe adjunctul serifului dintr-o localitate, aflata in sudul statului Mississippi. Dupa acest prim atac, individul a deschis focul in alte doua locuinte din apropiere. A impuscat mortal trei barbati si o femeie. A fost arestat de politisti in plina strada si si-a marturisit crimele. Inainte sa fie inchis, a apucat sa le spuna jurnalistilor ca, dupa tot ce a facut, nu mai merita sa traiasca. Barbatul a fost arestat in trecut pentru jaf si ultraj.

Accident grav în Italia. Doi români au murit, iar aţi trei sunt în stare gravă. Din motive încă neclare, maşina românilor nu a oprit la un filtru rutier al Poliţiei, iar şoferul a pierdut controlul volanului. Autoturismul a intrat pe contrasens şi a lovit frontal o altă maşină care circula regulamentar. Doi dintre cei cinci români au murit pe loc, iar alţi trei au ajuns la spital în stare gravă. Șoferul din celălalt autoturism, un italian de 52 de ani, a fost grav rănit. Unii martori spun că tinerii români încercau să fugă de Poliţie, dar această ipoteză nu este confirmată momentan de autorităţi. Alţii spun că, dimpotrivă, bolidul a încercat să evite cealaltă maşină, dar nu a reuşit.